Ca 4 port.
4-6 kycklingfiléer
Marinad:
5 dl mild yoghurt
1/2-1 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
2 msk pressad citron
1 krm chilipulver eller några droppar tabascosås
Svart- eller vitpeppar
Lite olja till pensling
Sås:
5 dl mild yoghurt
1/3 tsk salt
Svart- eller vitpeppar
1 krm mald chilipeppar eller några droppar tabascosås
2 tsk torkad smulad mynta eller 2 msk färska, finhackade myntablad
1 stor pressad vitlöksklyfta
Blanda allt till marinaden. Lägg ner kycklingfiléerna i marinaden. Låt marinera i kylen i minst 2 timmar eller över natten. Ta upp kycklingfiléerna, torka av dem lätt med hushållspapper (kasta marinaden) och pensla på lite olja. Grilla filéerna i grillpanna ovanpå spisen i ca 15 minuter. Vänd ett par gånger under tiden.
Sås:
Låt yoghurten rinna av ungefär en halvtimme i kaffefilter så att yoghurten blir lite krämigare. Blanda sedan med salt, peppar, tabascosås eller chilipeppar, mynta och vitlök. Låt såsen mogna cirka en timme i rumsvärme.
Servera med ris eller klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar