Ca 6 port.
1 kg små färskpotatisar
1 1/2 msk gula senapsfrön
2 + 2 msk äppelcidervinäger
1 dl majonäs
1 tsk hackad färsk rosmarin
1/2 dl hackad persilja
1 pkt bacon (140 g)
1 ask körsbärstomater
1/2 hackad rödlök
Olivolja
Salt och peppar
Persilja till garnering
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna, lägg i senapsfröna och täck med lock tills de börjar poppa. Tillsätt 2 msk äppelcidervinäger och låt koka ca 1 minut under lock på svag värme. Låt svalna. Blanda majonäs, 2 msk äppelcidervinäger, rosmarin, persilja och senapsfräset. Förvara övertäckt i kylen. Sätt ugnen på 225 grader. Dela ev. potatisarna om de är stora. Lägg på en plåt och blanda runt med 3 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter, tills potatisen fått lagom färg. Låt svalna. Strimla baconet och stek krispigt. Låt rinna av på hushållspapper. Skär tomaterna i halvor. Blanda potatis och bacon med majonäs, tomater och rödlök. Garnera med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar