Nybakat bröd är alltid gott, så visst var det det, men det var ändå inte nån personlig favorit..
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl torkade aprikoser, hackade
1 dl russin
1 dl hasselnötter, hackade
1 liter filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, russin, aprikoser och hasselnötter i en bunke. Blanda noga ihop filmjölk, bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop mycket försiktigt. Smörj två brödformar (a 1,5 liter). Fördela smeten och strö lite mjöl över. Grädda dem längst ner i ugnen på 175 grader 1 timme och 50 minuter. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i en handduk i minst 5 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar