Jag hoppade över sparrisen, tyckte inte att det behövdes! Ökade istället mängden räkor från 300-400 g till 1 kilo, det är ju så gott med räkor!
1 vitlöksklyfta till skålen
1 kg räkor med skal
150 g råa skivade champinjoner
1 stort huvud vanlig grönsallad
3 kokta ägg i klyftor
(1 liten burk knoppsparris (160 g) )
2-3 msk finskuren gräslök
1-2 msk hackad dill
3-4 små tomater i små klyftor
Dressing:
1/2 g saffran
1-2 msk pressad citron
1/3 tsk italiensk salladskrydda
Ca 5 msk olja
1/3 tsk smulad dragon
Börja med att gnida in skålen med en ituskuren vitlöksklyfta. Detta ger en lagom lätt liten vitlöksaning. Skala räkorna och lägg dem i skålen tillsammans med fina, fräscha salladsblad i bitar, dill, gräslök, väl avrunnen knoppsparris och allt det övriga. Blanda saffran med några msk kokhett vatten (annars löses inte saffranet upp). Tillsätt citron, italiensk salladskrydda, dragon och olja och smaka av dressingen. Slå den över salladen. Servera med ugnsvärmt eller rostat bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar