2 tunna skivor rökt lax (ca 150 g)
Ca 10 vackra salladsblad
2 apelsiner
2 avokado
Gräslök
Dressing:
1 msk rivet apelsinskal
1 tsk honung
1 tsk ljus fransk senap
1 msk rödvinsvinäger
1 msk saft från apelsinerna
3 msk olja
Salt, svartpeppar
1/2 tsk smulad dragon
1 msk hackad dill
Skala apelsinerna och skär sedan noga bort det vita innerskalet med en vass liten kniv. Skär ut apelsinklyftorna så att inga skalhinnor följer med. Lägg åt sidan så länge. Blanda alla ingredienser till dressingen. Strimla salladen och fördela på portionstallrikar. Lägg på apelsinklyftor, breda laxstrimlor och skivad avokado. Häll på dressingen och strö över hackad gräslök. Servera med rostat bröd.
En fantastisk sallad! Jag har använt mig av rökt, gravad lax i strimlor. En väldigt bra förrätt. Enkel men ändå med en lyxig känsla.
SvaraRadera