800-900 g lövbiffar
Ca 1 tsk salt
Lite vitpeppar
Vanliga tandpetare av trä
6 dl vatten
1 buljongtärning
6 hela kryddpepparkorn
Smör till stekningen
Fyllning:
1 liten ask ansjovisfiléer (ca 40g)
2 fint hackade rödlökar
4 msk hackad persilja
Sås:
4-5 dl silat kokspad
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
Ca 1 msk soja
Gör i ordning fyllningen. Mosa eller hacka ansjovisen och blanda med lök och persilja. Dela köttskivorna om de är stora. Bred ut dem på ett stort skärbräde. Lägg lite ansjovisfyllning på varje köttskiva, vik långsidorna över fyllningen, ungefär som när man slår in ett litet paket. Rulla ihop paketen från kortsida till kortsida så att rulladerna blir knubbigs och fina. Fäst med tandpetare. Bryn några rullader i taget i lite smör i en stekpanna. Vänd dem flitigt så att de blir lika fina runt om. Bryn 4-5 minuter och lägg över rulladerna i en gryta. Häll på vattnet, smula ner buljongtärning och lägg i kryddpepparkorn. Koka sakta, sakta under lock 40-60 minuter. Ta upp rulladerna med hålslev och håll dem varma medan såsen lagas. Sila spadet och mät mängden. Skölj ur grytan och häll tillbaka det silade spadet. Rör ihop en halv deciliter av grädden med 3 msk vetemjöl och häll ner detta i grytan under vispning. Låt såsen sjuda upp och häll i resten av grädden. Koka såsen sakta 3-4 minuter och smaka av med salt om det behövs och dessutom lite mald vitpeppar och soja. Lägg ner rulladerna och låt dem bli varma i såsen. Servera med kokt potatis, gelé och pressgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar