Ca 2 port.
3-4 nystan äggnudlar (175-200g)
2 tunna lövbiffar (150 g) i breda strimlor
1-2 msk neutral olja
2-3 skivade vitlöksklyftor
1/2 röd + 1/2 gul paprika i tunna strimlor
1/2 rödlök i tunna strimlor
1/3 liten purjolök i skivor på snedden
1/2 liten morot tunt skivad på snedden
Några sockerärter
Böngroddar
2 msk ostronsås (oyster sauce)
Ca 1 cm färsk ingefära, finhackad
Förbered alla grönsakerna. Lägg ner nudlarna i lätt saltat kokande vatten och koka häftigt i ca 4 minuter. Lägg över dem i ett durkslag, skölj hastigt med ljummet vatten och låt nudlarna rinna av väl. Ställ åt sidan så länge. Hetta upp oljan i en wokpanna, lägg i vitlök och lövbiff. "Lyft runt" köttbitarna och stek dem på ganska stark värme. Lägg sedan ned alla grönsaker och fräs på stark värme i ca 3 minuter till. Rör om hela tiden. Stänk över ostronsås och skalad, färsk ingefära, rör om. Lägg i de kokta avrunna nudlarna. Värm hastigt och vänd runt igen. Servera direkt, gärna med asiatisk chilisås till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar