Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 3 maj 2015

Svamppiroger

Ett recept från boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Valde detta receptet av en slump, tänkte att det skulle va gott att testa. Och gott var det också! Trodde att de skulle bli torra, men det va de inte!



Till 4 st portionspiroger

2 plattor fryst smördeg
2-3 scharlottenlökar
Ca 1/2 liter fräst svamp
Ca 2 msk smör
Lite hackad bladpersilja
Salt och peppar
1 ägg till pensling

Låt de frysta smördegsplattorna halvtina i rumsvärme ca 15 minuter. Värm ugnen till 200 grader. Gör i ordning fyllningen under tiden. 
Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna. Fräs först svampen utan fett några minuter, lägg sedan i en smörklick och den finhackade löken. Fräs det hela på rätt stark värme. Salta och peppra lätt. Rör ner lite persiljehack. Ställ blandningen åt sidan och låt den svalna. 
Kavla ut smördegen lite och skär varje degplatta i två kvadrater. Kavla sedan lätt så att kvadraterna blir tunnare och lite större. Fördela svampblandningen mitt på  degbitarna. Pensla längs kanten med uppvispat ägg, vik ihop till trekantiga "paket" och tryck till runt om med en gaffel så att degen håller ihop längs kanterna. Pensla pirogerna generöst med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar