Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 26 maj 2021

Potatis- och rödbetsraggmunk med rökt karré

Ett recept från ica.se. Gjorde detta till middag igår, tyckte att det blev gott! men jag fuskade lite, tog svartrökt fläskkarré istället för renstek. Det blev ganska så många raggmunkar över, så det blev till lunch idag tillsammans med stekt fläsk och lingonsylt.
Raggmunk: 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 700 g fast potatis 300 g rödbetor 3 msk smör eller olja Renstekstopping: 2 förp rökt renstek (à 100 g)eller rökt fläskkarré 1 rött äpple 1 kruka persilja 1 msk dijonsenap 2 dl matlagningsyoghurt salt peppar Sätt ugnen på 125°C och sätt in en plåt. Raggmunk: Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken, äggen, saltet och pepparn. Tvätta och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan och vänd genast ner potatisen i smeten (innan potatisen hinner mörkna). Skala och riv rödbetorna grovt. Vänd ner dem i smeten. Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna och klicka ner smeten och stek raggmunkarna på varje sida i omgångar. Håll dem varma på plåten i ugnen. Renstektstopping: Strimla rensteken. Riv äpplet grovt. Hacka persiljan. Blanda renstek, äpple och persilja med senap och matyoghurt. Smaksätt med salt och peppar. Servera raggmunkarna med rensteksyoghurten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar