Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 19 maj 2021

Pastasallad carbonara

Ett recept jag hittade på coop.se. Väldigt gott! Perfekt sommarmat eftersom den äts kall.
280 g bacon (2 pkt) 2 ägg, endast gulan 0.5 dl olivolja 1 msk vit balsamvinäger 0.5 kruka basilika 250 g cocktailtomater 1.5 liter kokt kall pasta (ca 300 g okokt) 3 dl riven parmesanost 0.5 tsk nymalen svartpeppar Skär baconet i ca 3 cm breda bitar. Sprid ut baconbitarna på ett fat. Mikra på högsta effekt tills de är krispiga. Låt stå tills fatet svalnat. Eller be en vuxen ta ut det heta fatet. Knäck två ekologiska ägg och lägg vitorna och gulorna i varsin skål. (Vitorna kan sparas.) Vispa ner olivolja och vit balsamvinäger i äggulorna. Riv blad från basilikakrukan i mindre bitar. Skölj tomaterna och lägg dem i en skål tillsammans med den kokta kalla pastan. Häll i äggvisp och tillsätt basilikabladen. Tillsätt bacon och fettet från tallriken. Regna över riven parmesanost. Vänd ihop allting. Toppa med nymalen svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar