Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 1 december 2019

Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

Ett recept jag hittade i ICA’s tidning Buffé för ett tag sedan. Har sparat det för att passa på att testa när jag ska bjuda någon vegetarian på middag. Nu i fredags var det dags i alla fall! De blev väldigt goda, fräscht med salladen och såsen till. 



Fritters
2 dl kokt bulgur
4 dl finriven morot
200 g riven halloumiost
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1 - 2 krm chiliflakes
2 krm salt
2 krm svartpeppar
rapsolja

Pestokräm
Ca 1/2 dl pesto
1 dl crème fraiche

Till servering:
65 g bladsallad
Sätt ugnen på 225°C.

Fritters: Rör ihop bulgur, morot, halloumi, ägg, majsstärkelse, chiliflakes, salt och peppar. Forma till ca 10 stycken biffar (för 4 port) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och ställ in i mitten av ugnen 10 minuter. Vänd sedan och ställ in ytterligare ca 5 minuter.
Starta timer
Starta timer

Pestokräm: Blanda Peston med crème fraichen.

Till servering: Servera fritters med pestokräm och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar