Ett recept jag hittade i ICA’s tidning Buffé för ett tag sedan. Har sparat det för att passa på att testa när jag ska bjuda någon vegetarian på middag. Nu i fredags var det dags i alla fall! De blev väldigt goda, fräscht med salladen och såsen till.
Fritters
2 dl kokt bulgur
4 dl finriven morot
200 g riven halloumiost
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1 - 2 krm chiliflakes
2 krm salt
2 krm svartpeppar
rapsolja
Pestokräm
Ca 1/2 dl pesto
1 dl crème fraiche
Till servering:
65 g bladsallad
Sätt ugnen på 225°C.
Fritters: Rör ihop bulgur, morot, halloumi, ägg, majsstärkelse, chiliflakes, salt och peppar. Forma till ca 10 stycken biffar (för 4 port) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och ställ in i mitten av ugnen 10 minuter. Vänd sedan och ställ in ytterligare ca 5 minuter.
Starta timer
Starta timer
Pestokräm: Blanda Peston med crème fraichen.
Till servering: Servera fritters med pestokräm och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar