150 g mjukt smör
3 dl strösocker
1 ½ dl kakao av god kvalitet
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ekologiska ägg
1 ½ dl vetemjöl
TOSCASMET
75 g smör
1 ½ dl ljus sirap
¾ dl vispgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant (25 X 25 cm) och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Tosca
Smält smör, sirap, grädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingorna och låt koka upp.
Häll toscasmeten över kakan och grädda den ytterligare 15–20minuter, tills den blivit gyllene.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar