Ett recept från boken Sweet Christmas av Leila Lindholm. Det är ju så gott med frozen cheesecake! Rekommenderas verkligen! Och det är dessutom lätt att göra, men det gäller såklart att du gör den i god tid innan gästerna ska komma.
4 ägg
1 dl strösocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
150 g pepparkakor
Vispa ägg och strösocker till ett fluffigt skum. Vispa samman med osten. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Lägg pepparkakorna i en liten plastpåse och krossa dem lätt med en kavel. Fyll ett lager med smet i en sockerkaksform, strö över ett lager med krossade pepparkakor. Häll på resterande smet och täck översta lagret med krossade pepparkakor (spara lite till garnering). Frys tårtan minst 5 timmar. Låt tårtan stå framme en liten stund så släpper den lättare från formen. Stjälp upp glasstårtan och garnera med lite krossade pepparkakor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar