Ett recept från boken Sweet Christmas av Leila Lindholm. Supergoda kex! Dessa kommer jag absolut att göra igen! Rekommenderas verkligen!
4 dl vetemjöl
150 g smör
100 g parmesanost
1 tsk salt
0,5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
2 msk torkad rosmarin
Riv parmesanosten.
Blanda sedan alla ingredienser förutom havssaltet och hälften av rosmarinen i en bunke.
Arbeta i maskin 6 minuter på låg hastighet, eller knåda tills degen är fast.
Dela upp degen i två lika stora stycken.
Forma degarna till två rullar.
Rulla degen i havssalt och rosmarin.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Lägg degarna i plastfolie och lägg dem i kylen i 10 minuter.
Ta ut och skiva kakorna i 0,5 cm tjocka kex.
Lägg kexen på en plåt och grädda dem i ca 10-15 minuter.
Riv parmesanosten.
Blanda sedan alla ingredienser förutom havssaltet och hälften av rosmarinen i en bunke.
Arbeta i maskin 6 minuter på låg hastighet, eller knåda tills degen är fast.
Dela upp degen i två lika stora stycken.
Forma degarna till två rullar.
Rulla degen i havssalt och rosmarin.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Lägg degarna i plastfolie och lägg dem i kylen i 10 minuter.
Ta ut och skiva kakorna i 0,5 cm tjocka kex.
Lägg kexen på en plåt och grädda dem i ca 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar