Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 21 december 2019

Parmesankex med rosmarin

Ett recept från boken Sweet Christmas av Leila Lindholm. Supergoda kex! Dessa kommer jag absolut att göra igen! Rekommenderas verkligen! 


4 dl vetemjöl
150 g smör
100 g parmesanost
1 tsk salt
0,5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
2 msk torkad rosmarin


Riv parmesanosten.
Blanda sedan alla ingredienser förutom havssaltet och hälften av rosmarinen i en bunke.
Arbeta i maskin 6 minuter på låg hastighet, eller knåda tills degen är fast.
Dela upp degen i två lika stora stycken.
Forma degarna till två rullar.
Rulla degen i havssalt och rosmarin.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Lägg degarna i plastfolie och lägg dem i kylen i 10 minuter.
Ta ut och skiva kakorna i 0,5 cm tjocka kex.
Lägg kexen på en plåt och grädda dem i ca 10-15 minuter.
Riv parmesanosten.
Blanda sedan alla ingredienser förutom havssaltet och hälften av rosmarinen i en bunke.
Arbeta i maskin 6 minuter på låg hastighet, eller knåda tills degen är fast.
Dela upp degen i två lika stora stycken.
Forma degarna till två rullar.
Rulla degen i havssalt och rosmarin.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Lägg degarna i plastfolie och lägg dem i kylen i 10 minuter.
Ta ut och skiva kakorna i 0,5 cm tjocka kex.
Lägg kexen på en plåt och grädda dem i ca 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar