Letade fram det här receptet då vi hade en massa färska räkor över efter julbordet. Det var gott och lätt att göra. Länge sedan jag åt sån här typ av mat, har ju blivit så mycket husmanskost den senaste tiden. Så det kändes extra gottgör jag åt detta!
2 st gula lökar
0,5 purjolök
1 klyfta, vitlök
2 st paprikor
1 msk rapsolja
2,5 dl vatten
2 msk kycklingfond
100 ml kokosmjölk
1 dl apelsinjuice, apelsin/ananasjuice från koncentrat
1 tsk sambal oelek, 1-2 tsk
2 msk tomatpuré
1 st lime, saft och skal
400 gram räkor, tinade
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör:
4 port ris
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Gryta:
1. Skala och grovhacka lök, purjolök och vitlök. Skölj och skär paprika i bitar. Fräs allting lätt i en stor kastrull i oljan.
2. Tillsätt vatten, kycklingfond, kokosmjölk, juice, sambal oelek, tomatpuré samt limeskal och saft. Låt grytan koka ihop i några minuter.
3. Tillsätt räkorna och låt de bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar