Fick i julklapp Norrköps egna kokbok, för er som inte vet så är det en ICA butik här i Norrtälje som alltså har tryckt upp en egen kokbok. Kul att bläddra i den och se bilder på de olika personerna i personalen som delat med sig av sina favoritrecept, jag känner ju igen i princip alla. Först ut att laga till middag blev i alla fall denna räkpasta. Väldigt lätt att göra och väldigt gott!
4 portioner
4 portioner pasta (gärna pappardelle)
1/2 påse frysta haricotsverts (a 600 g)
250 g körsbärstomater
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 dl pesto arrabbiata
400 g frysta skalade räkor
Tina räkorna. Koka pastan i en kastrull med mycket vatten enligt anvisningen på förpackningen. Koka bönorna med pastan när det återstår ca 3 minuter av koktiden. Dela tomaterna. Blanda mjölk, grädde, majsstärkelse och pesto i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och vänd ner räkorna i såsen och låt dem bli varma (men koka inte). Servera pastan med bönor, räksås och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar