Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 21 november 2018

Raggmunk med fläsk

Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. En riktig klassiker. Gott! 


4 portioner

1 kg potatis

1 ägg

1 msk mjöl

Smör och stekflott till stekning

Salt och peppar

Garnityr:

800 g sidfläsk i skivor

Smör och olja till stekning

Till servering:

Rårörda lingon

Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan om det behövs. Vispa ihop ägg och mjöl samt vänd ned den rivna potatisen i smeten. Blanda allt snabbt, salta och peppra. Stek fläsket frasigt och gyllenbrunt, inte för länge för då blir det hårt och torrt. Börja stekningen med lite olja och smör i pannan. När fläsket är klart häller du av flottet men sparar det till stekningen av raggmunkarna. Håll fläsket varmt. Bryn smör och lite fläskflott i en stor stekpanna, klicka ut smeten och platta till så tunt som möjligt. Stek raggmunkarna frasiga och gyllenbruna på båda sidor. Servera rykande varmt med fläsket och rårörda lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar