Ett recept från Linas matkasse. En helt okej soppa, men inget jag kommer att göra igen.
Ca 4 portioner
1 bakpotatis
1 morot
1/2 purjolök (mörkgröna delen)
Olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 msk vitvinsvinäger
7 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 frp vita bönor
Ev lite citronsaft
Ruccolaolja:
1/2 frp ruccola
1 citron
1 msk vatten
1 1/2 msk olivolja
2 krm chili flakes
2 krm salt
Till servering:
1 dl matyoghurt
Skala och tärna potatisen och moroten. Strimla purjolöken. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs potatis, grönsaker och pressad vitlök. Tillsätt timjan, oregano, vitvinsvinäger, vatten och buljong. Sjud 10-12 min, tills potatisen är mjuk. Häll av och skölj bönorna. Rör ner i grytan och sjud 1-2 min. Smaka av med lite citronsaft och salt. Ringla ruccolaolja över soppan. Servera med matyoghurt.
Ruccolaolja:
Grovhacka sköljd ruccola och lägg i en mixerbunke. Tillsätt finrivet skal och pressad saft från 1 citron, vatten, olja, chili flakes och salt. Mixa slät med stavmixer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar