Ett recept jag sparat från nån Buffétidning från Ica. Hade glömt bort det, så vet inte hur länge det legat. Det blev helt okej, men måste erkänna att jag ändå bleck ute besviken... såg så himla gott ut på bilden.
4 portioner
700 g sötpotatis
1 stor röd paprika
1-2 tsk röd currypaste
1 burk kokosgrädde (ca 400 ml)
2 msk asiatisk fisksås
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk flytande honung
100 g babyspenat
1 burk blåmusslor i lake (360 g)
1 frp frysta, tinade blåmusslor (450 g)
1 kruka thaibasilika
Rapsolja
Salt och svartpeppar
Kokt basmatiris till servering
Skala och dela sötpotatisen på längden, skär i cm-tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Hetta upp 1 msk olja i en stor gryta, bryn sötpotatis och paprika hastigt. Tillsätt currypasten och låt fräsa 1 minut under omrörning. Häll i kokosgrädde, fisksås, limejuice och honung. Låt sjuda på svag värme utan lock 15-20 minuter, tills potatisen är mjuk. Lägg i spenaten och låt den sjunka ihop ett par minuter. Lägg i musselkött med laken och blåmusslor med skal och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter under lock. Smaka ev av med salt och peppar. Riv över thaibasilika och servera med ris. Bjud mer fisksås till för den som vill ha.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar