Ett recept från Linas matkasse. Gott och lätt att göra!
180 g tripolinepasta
1/4 förp. Riven parmesan
2 vitlöksklyftor
1/2 msk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
Salt och svartpeppar
250 g nötfärs
Olja
1 burk konserverade körsbärstomater
1/4 dl creme fraiche
1 tsk torkad timjan
1 tsk balsamvinäger
1 tsk honung
1 tomat
1 röd paprika
1 bananscharlottenlök
1/2 frp ruccola
1 tak balsamvinäger
1/2 kruka rosmarin
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda parmesan, pressad vitlök, oregano, timjan, 2 krm salt och lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till 6-8 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och bryn köttbullarna runtom 3-4 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, creme fraiche, timjan, 1/2 tsk salt, balsamvinäger och honung i stekpannan. Låt puttra under lock 6-9 min. tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader).
Skiva tomaten, paprikan och bananscharlottenlöken. Blanda med ruccola och balsamvinäger. Lägg på ett fat och strö över lite salt och nymald svartpeppar. Grovhacka rosmarinen och strö över italienska köttbullarna och servera med tripolinepasta och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar