Ett recept från Linas matkasse. Helt okej rätt.
2 portioner
450 g småpotatis
Olivolja
Salt och svartpeppar
1 bananscharlottenlök
1 frp coleslawmix
1/2 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka rosmarin
1 citron
Ströbröd
300 g minutfilé av kyckling
Värm ugnen till 250 grader. Lägg potatisen i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen 20-25 min. Skiva bananscharlottenlöken tunt och lägg i en bunke. Blanda med closlawmixen, vmcremw fraiche, dijonsenap, vitvinsvinäger, sambal oelek, honung, pressad vitlök, 2 krm salt och lite nymald svartpeppar.
Hacka rosmarinbladen. Finriv skalet från citronen. Blanda på skärbrädan och spara till senare.
Häll ströbröd på en tallrik. Krydda ca 300 g minutfilé med 1/2 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Vänd kycklingen i ströbrödet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på medelvärme 4-6 min per sida tills de är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader). Strö gremolatan över schnitzlarna. Klyfta den använda citronen. Servera kycklingschnitzel med coleslaw, rostad potatis och citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar