Ett recept från Linas matkasse. Helt okej rätt. Men tyvärr är jag inte superimponerad av hennes mat..tycker att de är lite onödigt konstiga grejer...
2 portioner
1 3/4 dl jasminris
1/2 dl creme fraiche
1 tsk soja
1 bit ingefära
1 frp coleslawmix
1/2 frp ruccola
olivolja
1 tsk sambal oelek
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm socker
salt och svartpeppar
300 g torskfilé
1 frp. Rädisor
2 msk vatten
1 msk japansk soja
1/2 tsk socker
1 lime
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg creme fraiche i en liten skål och blanda med soja.
Skala och finriv ingefäran (1-2 msk). Lägg hälften av ingefäran i en skål, spara resten till senare. Blanda med coleslawmix, ruccola, 1 msk olivolja, sambal oelek, vitvinsvinäger, socker och 2 krm salt. Krydda torsken med 2 krm salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fisk och rädisor 2-3 minuter. Tillsätt resten av ingefäran, vatten, soja och socker. Vänd fisken och sjud 1-2 min. tills fisken är klar. Finriv skalet från 1 lime och strö över fisken. Klyfta den använda limen. Servera ingefärsstekt torsk med het sallad, sojakräm, nykokt jasminris och limeklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar