Ett recept från Linas matkasse. Enkelt att göra och gott! Passade perfekt som lunch.
2 portioner
3 morötter
1 gul lök
Olivolja
250 g cocktailtomater
4 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
1/2 dl creme fraiche
1 frp röda linser (sköljda o avrunna)
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 msk paprikapulver
1 tsk socker
1 tsk sambal oelek
1/2 frp surdegspavé
Flingsalt
1 lime
1 frp bladpersilja
3/4 frp riven parmesan
Skala och slanta morötterna. Tärna löken. Hetta upp 1 1/2 msk olivolja i en stekgryta. Fräs lök, morötter och cocktailtomater och 2 pressade vitlöksklyftor 1-2 min. Tillsätt tomatpuré, vatten, creme fraiche, röda linser, grönsaksbuljong, paprikapulver, socker och sambal oelek. Låt puttra fram till servering.
Dela bröden på hälften. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gnid in brödet med 2 pressade vitlöksklyftor, lite olivolja och lite flingsalt. Rosta mitt i ugnen i 6-7 min.
Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt rivet skal och pressad saft från limen. Smaka av med salt. Finhacka bladpersiljan. Toppa linssoppan med parmesan och persilja. Ringla över lite olivolja och servera med vitlöksbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar