4 portioner
1-2 pkt bacon (a 140g)
1 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 ägg
3 potatisar
2 morötter
1 palsternacka
Salt
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla baconet fint. Stek det krispigt i stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Vispa samman grahamsmjöl och vetemjöl med hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, äggen och 1 tsk salt. Vispa till en slät smet. Skala och riv potatis, morötter och palsternacka grovt på rivjärn eller i matberedare. Vänd ner rotfrukterna och baconet i pannkakssmeten. Häll smeten i en smord långpanna. Grädda i ugnen 25-30 monter eller tills pannkakan har fått fin färg. Testa med en sticka så att pannkakan har stannat i mitten. Servera med lingonsylt och keso.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar