4 port.
6 morötter (700 g)
1 gul lök
1 1/2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm cayennepeppar
1 lime
1 burk kokosmjölk (4 dl)
2 dl kesella (10%)
1/2 dl hackad gräslök eller persilja
Salt, peppar
Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Koka upp vattnet med morot, lök, buljongtärningar och cayennepeppar. Låt koka i cirka 15 minuter. Finriv yttersta limeskalet, dela och pressa juicen ur limen, tillsätt detta, kokosmjölk och 1 tsk salt i soppan. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Blanda kesellan med gräslök eller persilja. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Servera soppan med en klick örtkesella, lite finskuren gräslök och gärna rostat bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar