12 bitar
Botten
200 g mandelmassa
l msk kakao
Tryffelfyllning
100 g smör, mjölkfritt
2,5 dl grädde, t.ex. havre- eller sojagrädde
400 g mörk choklad
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk ljus rom, kan uteslutas
Topping
1 burk konserverade päron
1 ask, 100 g, hallon
Botten
Knåda in kakaon i mandelmassan och tryck sedan ut den i botten av en springform.
Tryffelfyllning
Koka upp smör och grädde i en kastrull. Hacka under tiden den mörka chokladen fint och häll ner i en skål. När smöret har smält och grädden kokar häller du den över chokladen. Låt stå i 1 minut och rör sedan runt med en slickepott tills du får en slät och len chokladsmet. Rör ner florsocker, vaniljsocker och rom. Häll ner smeten i springformen och ställ in i kylen i minst 2 timmar.
När det är dags för servering tar du bort kanten på springformen och sätter över tryffel· tårtan på ett vackert fat. Skär de konserverade päronen i klyftor och lägg dem uppe på tårtan. Strö över färska hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar