Ca 4 portioner
1 stor kyckling (ca 1,3 kg, gärna majskyckling)
1 + 1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk grillkrydda
2 scharlottenlökar
1 tsk curry
2 dl vatten
1 dl vitt vin
1/2 msk konc kycklingfond
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl vermouth
1/2 tsk timjan
Smör
Salt, peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen på ett galler med en långpanna under. Häll 3 dl vatten i långpannan. Smält 2 msk smör. Blanda med 1 msk citronjuice, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Pensla kycklingen med blandningen. Stek i ugn ca 1 timme. Efter 40 minuter, smaksätt med grillkrydda. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk smör. Strö över curry. Tillsätt vatten, vin och fond. Låt koka ihop tills halva mängden är kvar. Tillsätt grädde, vermouth, timjan, 1 msk citronjuice, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Red ev av såsen. Vispa ner 2 msk kallt smör i tärningar och värm försiktigt. Servera kycklingen med såsen, kokt ris och kokt broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar