Ca 4 portioner
1 kg nötkött, T ex bog eller högrev ( 1,5 kg med ben)
200 g morötter
2 gula lökar
2 msk konc kalvfond
2 lagerblad
12 kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
Smör och olja till stekning
Salt, vitpeppar
Putsa köttet och skär det i 3 x 3 cm stora bitar. Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar. Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta. Tillsätt morötter , lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning. Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak. Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar