600-800 g rimmad oxbringa
Vatten
2 morötter
1 gul lök
10 vitpepparkorn
200 g rotselleri
200 g persiljerot
300 g fast potatis
150 g morot
150 g kålrot
1 citron
2 msk rapsolja
1/2 rödlök
1 knippe persilja
2 dl créme fraiche
Flingsalt, salt, svartpeppar
Lägg oxbringan i en kastrull. Häll över kokande vatten så att det nästan täcker. Låt koka upp och skumma av. Tillsätt skalade morötter och lök i grova bitar samt vitpepparkorn. Låt koka under lock i ca 2 timmar eller tills oxbringan är mör. Låt svalna.
Skala rotfrukterna. Skär kålroten i mindre bitar och resten av rotfrukterna i grova bitar. Koka rotfrukterna insaltat vatten tills de är mjuka. Sila bort vattnet. Skölj citronen. Finriv det yttersta skalet. Dela citronen och pressa ur juicen. Blanda med rapsolja, 2 tsk flingsalt och 1 1/2 krm peppar. Häll över rotfrukterna. Skala och finhacka rödlöken. Hacka persiljan. Blanda med crème fraiche. Smaka av med 2 krm salt och 1/2 krm peppar. Skär skivor av oxbringan och bryn dem hastigt i smör i en stekpanna. Servera med ljumma rotfrukter och kall örtcrème fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar