Ca 4 portioner
1 1/2 kg oxsvans i bitar
1 morot
1 bit rotselleri (250 g)
1 gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
1-1 1/2 liter vatten
15 vitpepparkorn
8 kryddpepparkorn
1 msk balsamvinäger
1-2 msk tomatpuré
4 msk konc oxfond
1-2 lagerblad
1/2 dl sherry
2 msk maizena redning
Smör till stekning
Salt, peppar
Skala morot, rotselleri och gul lök. Skär i bitar. Ansa och skär purjon i bitar. Skala och hacka vitlöken. Stek köttet i 1 msk smör i en gryta. Pudra över vetemjölet och rör om. Tillsätt vatten, pepparkornen, vinäger, tomatpuré, lagerblad och fond. Låt koka i 2 1/2-3 timmar under lock. Tillsätt cherryn efter 2 timmar. Sila av kött och grönsaker. Koka ihop skyn till halva mängden. Red av med maizena redning. Häll tillbaka köttet och grönsakerna. Smaka av med 2 tsk salt och 2 krm peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar