4-6 portioner
1 msk smör
1 liter mjölk
2 dl mannagryn
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 rivna bittermandlar
1 dl russin
1 ägg
Saftsås:
4 dl koncentrerad saft
2 dl vatten
1 1/2 msk potatismjöl
Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Vispa i mannagrynen. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter under ständig omrörning. Tillsätt salt, socker, vaniljsocker och bittermandel. Blanda ner russinen och ägget. Häll smeten i en ordentligt smord ugnsform och grädda puddingen i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna i formen. Servera puddingen med saftsås.
Saftsås:
Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt svalna och strö över lite socker så bildas det inte skinn på såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar