4 portioner
1 blomkålshuvud (ca 750 g)
Skinksås:
250 g rökt skinka i bit
1/2 purjolök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
1 krm riven muskotnöt
Salt och nymalen peppar
Hackad persilja till garnering
Skölj och dela blomkålshuvudet i buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i 3-5 minuter. Låt rinna av i durkslag. Skiva och finstrimla skinkan. Skölj och finstrimla purjolöken. Fräs skinka och purjolök snabbt i smör tills det blir lätt brynt. Pudra över mjölet och späd med mjölk och grädde under omrörning. Låt såsen koka i ca 5 minuter. Smaka av med muskot, salt och peppar. Häll såsen över blomkålen, strö över persilja och servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar