Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 15 juli 2016

Spenatsoppa

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Enkel och god soppa. Perfekt som förrätt eller som huvudrätt tillsammans med gott bröd. 


4 portioner

400 g förvälld eller fryst grovhackad spenat
1 gul lök
2 msk smör
1 liter höns- eller grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
Salt och nymalen vitpeppar
4 kokta ägg

Skala och hacka löken. Fräs spenat och lök i smör. Häll på buljongen och grädden. Mixa, koka upp och låt koka i 2-3 minuter så att soppan fortfarande är grön. Smaka av med salt och peppar. Servera med ägghalvor.

4 kommentarer:

  1. Lök i spenatsoppa är som att tanka en nensinbil med diesel.
    Helt åt helsike.

    SvaraRadera
  2. Smaken är som baken delad….

    SvaraRadera
  3. Perfekt med lök i som steks mjuuuk!

    SvaraRadera