4 port.
1,5 kg tjocka revbensspjäll
Marinad:
100 g rårörsocker
1,5 dl flytande honung
3/4 dl äppelcidervinäger
4 krossade vitlöksklyftor
4 msk tamarisoja
1 msk salt
2 tsk tabasco
4 cm skalad och riven färsk ingefära
4 msk fransk senap
Saften från 1 apelsin
Dag 1:
Blanda socker, honung och vinäger till marinaden i en kastrull och värm under omrörning. Se till att sockret löser sig och smälter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör marinaden slät. Låt den kallna. Pensla marinaden över spjällen och lägg dem i en stor plastpåse. Låt marinera i kylskåpet i 1 dygn.
Dag 2:
Värm ugnen till 175 grader. Ta ut spjällen ur påsen och pensla på ordentligt med marinad. Släng inte marinaden som blir kvar i påsen. Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna och ställ in den i ugnen. Vänd på spjällen efter ca 30 minuter och pensla på mer marinad. Ugnsstek dem ytterligare 1 timme. Vänd och pensla på marinad flera gånger under stektiden, köttet ska bli knaprigt på ytan. Servera med gräddsås, kokt potatis och äppelmos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar