4 portioner
4 småländska isterband
Stuvad potatis:
10-12 kokta potatisar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
En nypa riven muskotnöt
Salt och nymalen peppar
1/2 dl skivad salladslök, hackad gräslök eller persilja
Tillbehör:
Fransk senap
Inlagda rödbetor
Värm ugnen till 200 grader. Skala och skär potatisen i centimetertjocka skivor. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör om väl. Vispa ner mjölken och grädden. Koka upp sakta under vispning och sjud sedan stuvningen på svag värme i 10 minuter. Rör om då och då så att den inte bränns vid i botten. Lägg isterbanden på en plåt och stek dem gyllenbruna i mitten av ugnen, 20-25 minuter. Vänd dem då och då. Eller stek i en medelvarm stekpanna. Vänd ner potatisen i stuvningen när korven börjar bli klar och låt stuvningen bli varm. Smaka av med muskotnöt, salt och peppar och tillsätt gräslök eller persilja. Servera isterbanden och stuvningen med fransk senap och inlagda rödbetor.
Ser gott ut skär låga denn nu
SvaraRadera