1 bröd
50 g jäst
7½ dl ljummet vatten
1 msk salt
1 msk honung
1,5 liter vetemjöl
50 g jäst
7½ dl ljummet vatten
1 msk salt
1 msk honung
1,5 liter vetemjöl
0,5 liter grahamsmjöl
1-2 dl solrosfrön
1-2 dl solrosfrön
Börja med att smula ner jästen i en bunke. Lägg i salt och honung. Häll på lite av vattnet och rör om tills jästen har lösts. Slå då på resten av vattnet, lägg i olja och nästan allt mjölet och 1,5 dl solrosfrön. Arbeta samman degen med en trägaffel. Tippa sedan ut degen på ett mjölat bakbord och knåda ordentligt i 5 minuter. Arbeta samtidigt in resten av mjölet. Degen ska bli ganska fast. Den är färdigknådad när den inte längre klibbar.
Forma till ett stort bröd. Klappa in resten av solrosfröna. Jäs 60 minuter. Grädda mitt i ugnen i 40-50 minuter i 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar