4 port.
400 g nötfärs
1 ägg eller 2 äggulor
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl köttbuljong
2 msk finhackad kall, kokt potatis
2 msk hackade inlagda rödbetor
2 msk hackad gul eller röd lök
1 msk hackad kapris
Salt och peppar
Smör till stekning
2 dl köttbuljong
Persilja till garnering
Arbeta samman färsen med ägget. Späd med grädde och buljong. Blanda ner potatisen, rödbetorna, löken och kaprisen. Smaksätt med salt och peppar men arbeta färsen så lite som möjligt. Forma färsen till runda biffar. Bryn biffarna på båda sidor i smör. Häll över buljongen och låt dem eftersteka på svag värme. Lägg sedan upp dem på varmt fat och häll över skyn. Servera biffarna med stekt potatis och senap. Garnera med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar