Frågade efter gåsblod när jag var på saluhallen, men dom hade inte det. Däremot hade som burkar med färdig svartsoppa. Så jag fuskade lite och köpte en.
Egentligen ska man ha innankråset från gåsen till soppan, men jag visste inte riktigt var jag skulle få tag på det.. och när jag sökte på olika recept så läste jag att man kunde ha leverkorv till istället om man vill.
Så, så blev det. Smaken då? Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det var inte äckligt, och jag blev inte heller direkt äcklad av tanken på att det var blod.. Men det var ändå inte gott heller.
Fast det smakade lite som varm glögg på något vis. Men bara lite.
Jag åt upp ungefär hälften, sen tog jag fram en matlåda från frysen.
*ryser*
SvaraRaderaIngenting skulle kunna få mig att smaka svartsoppa... Minns fortfarande hur jag satt o kväljde när jag matade patienterna på sthlm´s sjukhem med svartsoppa - och det är över 20 år sedan...
Svartsoppa är då inget ja skulle äta. klarar inte ens av blodpudding.
SvaraRadera