Precis som man kan göra Vaktel Jakob istället för Kyckling Jakob, kan jag väl göra Rapphöna Curry istället för Kyckling Curry!
Smakade dessutom likadant!
1 gul lök, hackad
smör att steka i
1 hönsbuljongtärning
1 liten rapphöna/ eller kyckling
2 dl grädde
vatten
smaka av med curry, salt och peppar
Stekt löken och rapphönan i lite smör. Blanda i resten av ingredienserna, häll i vatten så det täcker halva rapphönan. Låt stå och puttra under lock på låg värme, i ca 40 minuter. Ta ur rapphönan och låt den svalna lite. Rensa av köttet och lägg tillbaka det i kastrullen. Servera med ris till.
Mycket enklare (och billigare) med vanlig kycklingfilé. Slipper joxa med köttet också, filén är ju bara att skära i bitar och steka som den är.
Men nu kan jag ju bocka av rapphöna på checklistan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar