Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta
onsdag 10 november 2010
10 November Gås
Lite skånskt på menyn. Stekt gåsbröst med potatis och kantarellsås. Gott! Svartsoppan ligger i frysen och väntar på att jag ska våga äta den.. men inte idag!
När jag jobbade på Sthlms sjukhem hade man Gåsmiddag för patienterna varje år, supermysigt. Jag smakade på gåsen men svartsoppan vågade jag aldrig testa *fegis*
Men kära vän, jag tittade lite extra på din bild (eftersom jag inte hittade receptet) och ser att du serverar rosa gås! Jag blir helt förskräckt eftersom gås enligt omslagen skall behandlas som kyckling. ALLTSÅ den skall vara genomstekt!!!!! Eller hör du till de lyckliga få som är 100-säker på att du inte har salmonella i din (hemproducerade?) gås???
det här var så länge sedan som jag testade detta receptet så minns inte vilket recept jag följde, men jag bjöd ingen annan, och jag har mått bra sen dess, så fick inte salmonella. men tack för din uppmärksamhet, om jag gör gås igen någon gång så kommer jag se till att göra den helt genomstekt. Med vänlig hälsning linnea
När jag jobbade på Sthlms sjukhem hade man Gåsmiddag för patienterna varje år, supermysigt. Jag smakade på gåsen men svartsoppan vågade jag aldrig testa *fegis*
SvaraRaderaNä, ingen svartsoppa här heller tack.
SvaraRaderaFlytande pepparkaka skall det smaka om den är rätt gjord!
SvaraRaderaMen kära vän, jag tittade lite extra på din bild (eftersom jag inte hittade receptet) och ser att du serverar rosa gås! Jag blir helt förskräckt eftersom gås enligt omslagen skall behandlas som kyckling. ALLTSÅ den skall vara genomstekt!!!!! Eller hör du till de lyckliga få som är 100-säker på att du inte har salmonella i din (hemproducerade?) gås???
SvaraRaderadet här var så länge sedan som jag testade detta receptet så minns inte vilket recept jag följde, men jag bjöd ingen annan, och jag har mått bra sen dess, så fick inte salmonella. men tack för din uppmärksamhet, om jag gör gås igen någon gång så kommer jag se till att göra den helt genomstekt. Med vänlig hälsning linnea
SvaraRadera