Ett recept ur boken Husmanskost från Allt om mat. Enkelt att göra och gott!
4 portioner
4 kycklingfiléer (ca 600 g)
2 tsk grillkrydda
1 msk + 1 msk smör
300 g pasta, t ex rigatoni eller penne
2 scharlottenlökar
1/2 purjolök
6-8 salladslökar
150 g sockerärter
1hönsbuljongtärning
2 dl vatten
4 vitlöksklyftor
1 msk färska tosmarinblad
1 msk olivolja
1 påse färsk babyspenat (80 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Garnering:
1 dl hyvlad parmesanost
Rosmarinkvistar
Krydda kycklingfiléerna med grillkrydda och stek dem i 1 msk smör i en stekpanna 6-8 minuter på varje sida, tills innertemperaturen är 68 grader. Ta upp fileéerna och skölj ur pannan. Låt dem svalna under aluminiumfolie. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Mården rinna av i durkslag. Skala och skiva scharlottenlöken. Ansa och strimla purjo- och salladslöken och sockerärterna. Hetta upp stekpannan med 1 msk smör. Fräs grönsakerna 2-3 minuter under omrörning. Smula över buljongtärningen och tillsätt vattnet. Rör om, sänk värmen och bräsera grönsakerna ca 2 minuter. Ta från värmen. Skär kycklingen i små bitar och blanda med grönsakerna. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlök och rosmarin i oljan ca 1 minut. Blanda i den nykokta pastan och spenaten. Vänd ner kyckling och grönsaker. Blanda i crème fraiche. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Garnera med hyvlad parmesan och rosmarinkvistar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar