Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 8 maj 2019

Falska Wallenbergare

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Det var väldigt gott men saknade paneringen av ströbröd som det brukar vara till Wallenbergare. Tycker också att det ska vara skirat smör till, men det stod inget om det i receptet. Men gjorde det ändå!

4 portioner

500 g blandfärs
2 äggulor
2 dl matlagningsgrädde
1 msk konc kalvfond
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Mos:
800 g mjölig potatis
1 msk smör
1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
3/4 tsk salt
Rårörda lingon:
2 dl frysta lingon
2 msk strösocker

Morötter:
2 normalstora morötter
1 tsk salt
1 msk smör

Ärter:
1 paket frysta ärter (250 g)
2 msk smält smör

Mos: skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och pressa potatisen, rör ner smör, grädde och mjölk. Rör eller vispa slätt och salta.
Biff: sätt ugnen på 150 grader. Rör färsen med med äggulorna, en i taget. Rör ner salt och peppar. Arbeta in grädden lite i taget tills smeten känns smidig. Forma fyra biffar. Stek dem i smör 1-2 minuter på varje sida. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och stek färdigt mitt i ugnen 15 minuter. Rör samman lingon och socker. Skala morötterna och skär dem i stavar. Koka stavarna 2-3 minuter. Häll av vattnet och vänd i smör. Värm ärterna i 1 dl saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Vänd i smör strax före servering. Servera biffarna med mos, lingon, morötter och ärter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar