Ett recept från boken Husmanskonster av Leif Mannerström. Den var god, men den jag brukar göra är faktiskt godare!
4 portioner
800 g nötfärs eller blandfärs
1 stor gul lök
Smör eller olja till stekning
2 krossade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
2 msk koncentrerad kalvbuljong
2 tsk torkad oregano
10-12 körsbärstomater
Salt och peppar
Till servering:
Pasta
Basilikablad
Riven parmesan
Skala och hacka löken, eller skär den i korta strimlor. Halvera tomaterna. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör eller olja. Lägg i köttfärsen och löken när oljan är het eller smöret har tystnat. Bryn under omrörning på hög värme tills köttfärsen har fått fin färg. Tillsätt de övriga ingredienserna utom tomaterna och sänk värmen. Salta, peppra och smaka av. Låt såsen puttra på svag värme ca 20 min. Tillsätt tomaterna efter halva tiden. Späd ev. med vatten eller buljong om det behövs. Koka under tiden pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar