Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Smakar som biff Rydberg, men lättare att göra. Supergott!
4 portioner
4 skivor utskuren välhängd biff a 150 g
1 finhackad lök
2 msk dijonsenap
2 äggulor
1 litet knippe persilja
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk kikkomansoja
Smör till stekning
Till servering:
Råstekt potatis
Tomatsallad
Stek löken mjuk i smör utan att den får färg. Blanda lök, senap och äggulor till en smet. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta och peppra köttet och stek det på båda sidorna ca 2 minuter. Lägg biffarna på ett varmt fat med smeten ovanpå. Vispa ur pannan med kalvfond, soja och lite vatten. Ringla skyn över biffarna och strö över finhackad persilja. Servera med råstekt potatis och tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar