Hade inga rönnbär, så hoppade över rönnbärsröran och tog svartvinbärsgelé istället!
4 portioner
500 g ytterfilé av rådjur
Salt och peppar
Smör till stekning
Konjakssås:
2 scharlottenlökar
Smör till stekning
1/2 dl konjak
4 dl viltbuljong
2 dl vispgrädde
(Ljust redningsmjöl)
Potatiskaka:
8 medelstora fasta potatisar (700-800 g)
Salt och nymalen peppar
Rapsolja eller annan neutral olja + smör till stekning
Gräslök till garnering
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och banka ut dem något. Salta och peppra. Stek medaljongerna på medelvärme i 3-5 minuter på varje sida. Servera med konjakssås, potatiskaka och rönnbärsröra.
Konjakssås:
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör och häll i konjaken. Låt koka ihop någon minut. Häll på viltbuljongen och koka ner tills hälften återstår. Tillsätt grädden och låt koka i ytterligare 5 minuter. Red eventuellt av med lite ljust redningsmjöl.
Potatiskaka:
Skala och strimla potatisen tunt. Lägg den i en bunke och krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan och en smörklick en gjutjärnspanna eller plättlagg. Lägg i en klick potatis i pannan och platta ut den. Stek några minuter på varje sida så att potatiskakan får färg. Garnera med hackad gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar