Ingredienser
Inte ett sillbord utan gravad strömming. Jag lägger hälften i senapssås och hälften i vitlökssås.
Blanda vatten, ättikssprit och salt till en lag. Skölj strömmingen. Dra av skinnet utmed varje filé och lägg filéerna i lagen. Låt stå kallt i 6-8 timmar tills köttet är vitt. Häll bort lagen och låt strömmingen rinna av ordentligt, gärna på hushållspapper.
Senapssås: Blanda senap, äggula, vinäger och socker. Vispa ner oljan, lite i taget. Rör ner dillen och smaka av med salt.
Vitlökssås: Blanda alla ingredienser.
Blanda hälften av strömmingen med senapssås och resten med vitlökssås. Se till att strömmingen är ordentligt täckt. Låt stå i kylen i minst ett dygn före servering.
Strömmingen håller i drygt en vecka i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar