Ca 25 kulor
200 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk snabbkaffepulver
1 1/2 dl florsocker
25 g rumsvarmt smör
2 dl kokosflingor
Florsocker eller kakao
Ca 300 g vit choklad
Mörk choklad
Hacka chokladen. Lägg i en skål med grädden och värm över sjudande vattenbad tills all choklad har smält. Rör ner snabbkaffet. Ta av skålen från värmen och blanda ner florsocker, smöret i små klickar och kokos. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in tryffelsmeten i kylen och låt den stelna. Doppa en klick av tryffeln i florsocker eller kakao så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Lägg kulorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ställ in dem i frysen i ca 1 timme. Smält vit choklad i en skål över sjudande vattenbad. Doppa tryffelkulorna i chokladen och lägg tillbaka på plåten med bakplåtspapper. Smält den mörka chokladen och dekorera kulorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar