Ris
- 4 port ris
Mangosallad
- 1/2 gurka
- 1 rödlök
- 1 röd paprika
- 1 lime
- (1 kruka koriander)
- 250 g fryst mango
- 1 msk olivolja
- peppar
Lax
- 1 msk strösocker
- 1/2 dl japansk soja
- 1 vitlöksklyfta
- 4 port laxfilé
- 1 msk olja
- Tina mangon.
- Ris:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Mangosallad:
- Skala gurkan och löken. Dela och kärna ur paprikan. Tärna gurkan och paprikan och finhacka löken. Riv det yttersta skalet av limen. Grovhacka koriandern.
- Blanda mangon med grönsakerna, limeskalet och koriandern. Vänd ner olivoljan och smaka av med peppar och limesaft.
- Lax:
- Blanda sockret och sojan med pressad vitlök. Skär laxen i portionsbitar. Bryn den i oljan i en stekpanna, sänk värmen och stek ytterligare någon minut. Häll i sojablandningen och vänd runt laxen.
- Servera riset med laxen och mangosalladen.
Riv lite ingefära i sojan om det finns hemma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar