1 kaka
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1,5 dl kallt vatten
Kräm
- 150 g smör
- 1,5 dl socker
- 2 st äggulor
- 3 tsk vanijsocker
Garnering:
Ca 2 dl kokos
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret.
- Häll smeten i långpanna eller gratängform - med bakplåtspapper. Om du använder långpanna är gräddningen omkring 15 minuter, om du använder gratängform något längre. Kolla med sticka att smeten stannat.
- Låt kakan svalna.
- Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omkörning. Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för hög värme.
- Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
- Det gör ingenting om krämen fortfarande är lite varm och rinner in i kakan - det gör den bara lite saftigare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar