Ca 4 port.
300 g rimmat fläsk
4 ägg
3 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
Nymalen svartpeppar
Tillbehör:
Lingonsylt
Värm ugnen till 225 grader. Vispa samman ägg, mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, grädden, salt och peppar. Låt smeten vila i 10 minuter. Skär fläsket i tärningar och strö ut dem i en långpanna. Stek mitt i ugnen i ca 10 minuter. Rör om då och då. Häll över äggsmeten och grädda mitt i ugnen ytterligare 20-25 minuter. Servera fläskpannkakan med lingonsylt.
rärörda lingon är gott till mycket , men till fläskpannkaka ska det vara extrasaltat smör ;-)
SvaraRaderaSer inte att det skall vara något smör till överhuvudtaget.😳
RaderaBehövs inte. Flottet från fläsk räcker.
RaderaJag har provat receptet men jag tog tärnat Bacon istället och gott blev det Per Morberg!!!👍🙂🎖🎖🎖🎖🎖i betyg!!!
SvaraRaderaJätte gott tog lite riven äpple skriven ost i degen.Mums
SvaraRaderaTACK PÄR.
fluffig ock jättegod.
SvaraRaderaBästa receptet på fläskpannkaka. Frasig och fluffig, jättegod!
SvaraRaderaToppengod ,klar favorit fin i konsistensen .Högsta betyg till pär .Tack
SvaraRaderaBästa receptet gör alltid den här fläskpannkakan !!👍
SvaraRaderaDenna gör jag alltid. Finns ingen som går upp mot denna, är bara sååå god! Tack för att du delar med dej!👍
SvaraRaderaVäldigt god , tog färskt fläsk, smakade barndom
SvaraRaderaGodaste fläskpannkakan. Har mestadels tärnad bacon. Det går snabbt. Bra stekfläsk är dessutom lite svårt att köpa
SvaraRaderaÖverallt. Egengjord klarbärssylt till ock kvällsmaten är räddad. Naturligtvis dricker vi riktig mjölk till.
Lite sirap i smeten och serveras med hjortronsylt
SvaraRaderaLåter jättegott, ska göra detta inom kort. 😇
SvaraRaderaBästa receptet på tjock pannkaka supergod!
SvaraRadera